Combo! – Valmennuksen ensimmäinen tapaaminen


Lupasin koostaa juttusarjan testiryhmän valmennuksen etenemisestä, joten tässä ensimmäinen osa. 🙂 Combo valmennus on pt-valmennusta pienelle ryhmälle, joka mahdollistaa henkilökohtaisemman opastuksen hieman edullisemmin. Valmennus soveltuu 2-4hlö ryhmälle, jossa henkilöiden kuntotason olisi hyvä olla suunnilleen samoissa, koska treeniohjelmat laaditaan porukalle yhtenäiseksi. Combo valmennuksessa valmentajan lisäksi pääset tsemppaamaan kaveriasi ja päinvastoin, motivaation löytäminen yhdessä on helpompaa monesti kuin yksinään.

Ensimmäisellä tapaamisella teemme alkuhaastattelun sekä testaamme kehon toiminnallisuutta muutamin liike- ja asentotestein. Pyrimme valmennuksessa huomioimaan esim. ryhtiongelmat ja lihastasapainon, aivan kuten yksilöllisessä pt-valmennuksessakin. Valmennustapaamiset tapahtuvat Ema Sportin uudella kuntosalilla Lahdessa.

Testauksen jälkeen laadimme ohjelmat, harjoitussuunnitelman ja kartoitamme energiansaannin ja kulutuksen, toiveiden mukaan. Seurantaa voimme tehdä kuvin tai ruokapäiväkirjan avulla, josta koostetuilla tiedoilla valmennettavat saavat palautetta niin halutessaan.

Testiryhmän lähtötilanne

Kartoituksessa kuunnellaan valmennattavien toiveet, realiteetit ja valmiudet. Jos ryhmän tavoite on treenata 12h viikossa, ohjelma laaditaa  sen mukaan, mutta harvemmin se  on realismia arjessa. Testiryhmäläistemme tavoite on saada 3-5yhteistä treeniä viikkoon, johon mahdutamme tärkeimmät seikat. Ryhmäläisillä pyritään tiputtamaan rasvaprosenttia kasvattamaan lihasmassaa. Hyvällä motivaatiolla ja kurinalaisuudella tulemme saamaan muutoksia 3kk aikana, mutta valmennettavien on pysyttävä motivoituneina. Siinä auttaa sekä kaveri, että valmentaja, vaikka muutoshalu lähteekin itsestään aina.

Alkukartoituksessa havaitsimme kehityksen tarvetta myös ryhdin  ja liikkuvuuden saralla. Lisäksi keskitymme hieman ”vieraampiin” tekniikoihin toiminnallisten harjoitteiden avulla, joilla ennalta-ehkäistään loukkaantumisia painoharjoittelussa. Molempien ryhmäläisten lähtötaso on suht hyvä, mutta liikeradat ja -laajuudet tulee korjata ennen maksimipainojen käyttämistä. Tällaisia seikkoja ovat mm. polven liikerata kyykyssä, keskivartalo- ja lapatuki tangon kanssa tehtävissä harjoitteissa (hyvää huomenta, kulmasoutu, mave, penkkipunnerrus jne.) Näitä liikkeitä ei tulisi tehdä, ellei asento ole kunnossa ja tuki vahva. Jos oman painon kannattelu tuottaa ongelmia esim. X-kierrossa tai pistoolikyykyssä, tuskin kroppa on vielä valmis lisäpainoharjoitteluunkaan vapailla painoilla. Voimaa on tällöin turvallisempi harjoittaa laitteilla, joissa liikerata on ”ohjattu” ja virheasennon mahdollisuus pienempi.

Seuraavassa osassa pääsemme treenisuunnitelman ja ensimmäisen treenin pariin, pysythän kuulolla! Tässä treenissä hiki virtaa, sillä kävimme valmennettavien kanssa läpi kaksi heidän rakinta ohjelmaansa, joilla parannetaan suorituskykyä, poltetaan rasvaa ja lisätään liikkuvuutta. 😌

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *