Kolmen juuston tulinen bataattikeitto


Tämä tulinen keitto maistuu viilenevinä syysiltoina. Kevyemmän version saat jättämällä leipäjuuston keitosta pois, tai mikäli tulisuus on liikaa voi myös chilin jättää pois. Sosekeitot ovat nopeita valmistaa ja todella maukkaita!

Ainekset:

  • 1 keskikokoinen bataatti
  • 1 peruna
  • 3 suurehkoa porkkanaa
  • 2 punasipulia
  • 1/2 purkkia aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
  • 1 punainen chili
  • n. 8dl vettä
  • 2dl maitoa
  • 1,5 lihajuuresliemikuutiota
  • hieman ruususuolaa halutessasi
  • 2 valkosipulinkynttä
  • yrttejä
  • leipäjuustoa
  • rasvatonta raejuustoa

Kuori ja pilko kasvikset sekä chili ja valkosipulinkynnet. Keitä kasvikset kypsiksi vedessä, jonne on lisätty liemikuutiot. Nosta kattila pois liedeltä, lisää tuorejuusto ja maito, soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Maista ja mausta halutessasi yrteillä. Itse lisäsin vielä hieman maizena suurustetta, jotta keiton koostumuksesta tuli hieman sakeampi. Kiehauta vielä nopeasti, mutta älä keitä. Annostele kulhoon ja lisää pinnalle raejuusto, leipäjuusto ja tuoretta basilikaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *