Mustikkainen raakakakku


Löysin taannoin helpotuksen makeanhimolleni! Olen kovin perso pipareille, kakuille ja pullille. Kaikille ihanille leivoksille, niin suolaisille kuin makeille, ja harrastusmielessä leivonkin kaikenlaista silloin kun ehtii. Yleensä päädyn leipomaan silloin, kun itse tai lapset ovat kipeinä tai olen muuten estynyt jumppailemasta.

Raakakakun plussat ovat ilmeiset.

1) Se oikeasti vie makeanhimon, sillä pohjassa voi käyttää esim. taateleita pähkinöiden joukossa. Eli toki myös tässä kakussa on sokeria taateleista, mutta muutoin sitä ei tarvitse lisätä.

2) Pähkinöissä on paljon hyviä pehmeitä rasvoja. Pähkinät ovat kuitenkin todella energiatiheitä, joten koko kakkua ei kannata syödä kerralla, mikäli mielii syödä muutakin sinä päivänä.

3) Kohmeisena kakun voi helposti leikata paloiksi ja pakastaa. Itse tykkään popsia puolikohmeisia energiapommeja suoraan pakkasesta.

IMG_5106

Kakkuni resepti:

Pohja:

1,5dl pekaanipähkinöitä

7-8kpl pehmeitä taateleita

ripaus ruususuolaa

Täyte:

n.2dl mustikoita sulana

3dl cashewpähkinöitä liotettuna 3-4h

2-3rkl kookosrasvaa sulana

1tl psylliumia (ei välttämätön)

Ohje:

Sekoita pohjan ainekset blenderissä ja taputtele irtopohjavuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi.

Liota huolella cashew pähkinät, jotta kakun rakenteesta tulisi mahdollisimman sileä. Omassa kakussani rakenne ei ollut sileä, koska en jaksanut liottaa pähkinöitä tarpeeksi kauaa. Sekoita pähkinät ja sulat mustikat blenderissä, lisää sula kookosrasva ja lopuksi psyllium. Jos mustikat ovat liian kylmiä, kookosrasva jähmettyy oitis ja kakkusi on kiinni blenderissä, kokeiltu on. Psyllium antaa kakulle sitkoa, kuten liivate juustokakulle, ja kakkupalan muoto pysyy kauniimpana. Älä laita psylliumia heti joukkoon koska se sitkostuu nopeasti, jolloin taas on lopputuloksena kakku blenderissä kiinni, kokeilin myös tätä. 😉

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *