Treenit Teneriffan auringossa


Pakkaan lähes jokaiselle lomalle treenikamppeet mukaan, niin myöskin Teneriffan lomallemme. Minusta on ihanaa nousta ylös jumppaamaan kun aamuaurinko nousee taivaalle lämmittämään, ja paikan rantakatu onkin mitä loistavin treenipaikka!

IMG_5641

Treenin ei tarvitse olla tylsää ja saman puurtamista, toki tietty järjestelmällisyys on oltava tuloksien saavuttamiseksi. En kuitenkaan pidä siitä, että on pakko tehdä jokin tietty treeni vain siksi, että se on sille päivälle määrätty. Esimerkiksi jos tunnet ettei lihaksesi ole vielä palautuneet, niin ei ole järkevää tehdä maksimitreeniä vain siksi että ohjelmassa niin lukee. Tämän kaltainen tuntemusten pohjalta treenaaminen vaatii kuitenkin jo pidempää harrastustaustaa, jotta olet ehtinyt kerryttämään tarpeeksi kokemusta oman kehosi toiminnasta ja kuuntelusta. Kilpaurheilu on myöskin oma lukunsa, mutta nykyään kuulee liiankin monen kuntoliikkujan suusta tarinoita kilpaurheilumaisesta harjoittelusta ja ruokavaliosta yhdistettynä hektiseen uraputkeen tai perheen arkeen. Ihmiset tietysti kokevat nautintoa erilaisista asioista, olen myös henkilökohtaisesti tiukka treeneissä, mutta sallin myös hyvällä omalla tunnolla rennommat vaiheet.

IMG_5643

Hotellimme sijaitsee rauhallisella alueella Playa de Fanabessa. Rantakatu on mukavan mittainen ja maasto vaihtuvaa, löytyy satoja rappuja, hiekkaa, katuja ja kallioita. Tässä maastossa saakin monipuolisen aamutreenin aikaiseksi!

Omaan treenini on kuulunut sykkeen nostoa juoksemalla katuja ja rappuja rantaviivaa pitkin linnakkeen takana sijaitseville kallioille. Kallioilla olen saanut aika rauhassa jumppailla oman kehon painolla lihaskuntoa ja hiukan koreografioitakinon tullut kertailtua. Osan ajasta olen käyttänyt venyttelyyn meren pauhua kuunnellen, sillä tuossa paikassa tuntuu kuin olisi maapallon reunalla.

IMG_5637

Hotellissamme on myös pienehkö kuntosali, jossa olen poikennut parina aamuna lenkin päätteeksi. En kuitenkaan ole pitkään salilla viihtynyt seiniä katselemassa, kun ulkona maisemat ovat todella kauniit. Täällä vain mielikuvitus on rajana!

Mitä sinun treeniviikkoosi on kuulunut, vai oletko käyttänyt liikenevän ajan lepoon?

Aurinkoista loppuviikkoa!

– Dreamfitter –

Katso video Teneriffan fiiliksistä täältä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *