Jauheliha wok

mennessä | heinä 24, 2017 | Pasta, riisi & peruna, Reseptit | 0 Kommenttia

Tuoreita kasviksia, marjoja, väriä; siitä on hyvä ateria tehty! Pienellä vaivalla saa ihania annoksia aikaiseksi ja ruoka on myös nautinnollisempaa syödä kun se on aseteltu kauniisti. Tätä ruokaa tuleekin tehtyä varsin usein hieman raaka-aineita vaihdellen. Maustan wokin yleensä aika tulisesti, mutta samasta ruoasta saa ennen maustamista otettua talteen lastenkin annokset. Tällä kertaa kaapista löytyi mama nuudeleita, mutta nykyään mielummin käytän paksumpaa munanuudelia.

Valmistusaika 15-20min

Annoksia 3-4 (reilun kokoisia)

Ainekset:

  • 4pkt mama nuudeleita
  • 400g vähärasvaista jauhelihaa
  • 1 tuore parsakaalia
  • 2-3 kevätsipulia (voi laittaa varretkin)
  • 1 paprika
  • Mausteeksi esim. soijaa, currytahnaa ja makeaa chilikastiketta

Paista jauhelihat ja sillä välin laita vesi kiehumaan ja pilko kasvikset.

Kuullota kasvikset n.70% lämmöllä. Kasvisten paistamisessa käytän juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (Culinesse) koska se ei räisky niin kuin öljy. Keitä nuudeleita pari minuuttia, kaada vesi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta mielesi mukaan, itse lisäsin tällä kertaa osn niidelien omista mausteista myös keitinveteen ja tuli mukava tulinen tuotos.

Olipas se helppoa! ? Lisukkeeksi pilkoin vielä kurkkua, omenaa ja mansikoita sekä raejuustoa.