Tämä resepti on vaikeustasoltaan äärettömän helppo, mutta erittäin maukas. Lohipyttipannu onnistuu siis keittiön heikoimmaltakin kokilta, kunhan huolehtii, että käytössä on hyvä pinnoitettu paistinpannu. Sitruunainen jugurttikastike antaa raikkaan maun tälle kevyelle aterialle. Pariisinperunat ovat näppärä lisuke arkeen, varsinkin laiskoille perunankuorijoille, kuten allekirjoittaneelle. Pariisinperunoita valitessa, kannattaa vilkaista pakkausseloste, ja valita lisäaineettomat perunat. Muistelisin, että näissä voi olla myös eroja.

Raaka-aineet ja valmistusohje – Lohipyttipannu 4 annosta:
- 300g kirjolohisuikale
- 700g lisäaineettomia pariisinperunoita
- 1/2 punasipuli
- Suolaa ja pippuria
Lämmitä pannu kuumaksi ja paista kirjolohisuikaleet kypsäksi. Lisää sekaan punasipuli sekä pariisinperunat, mausta suolalla ja pippurilla. Huomioithan, että kirjolohisuikaleet ovat todennäköisesti jo kevyesti suolattuja.
Ravintoainejakauma:
Hiilihydraatit: 32g
Rasva: 9g
Proteiini: 15.8g
Raaka-aineet ja valmistusohje – sitruunainen jugurttikastike 4 annosta:
- 1 dl turkkilainen yogurtti
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi
- Ripaus suolaa ja pippuria
- Loraus agave siirappia tai hunajaa
Mittaa astiaa 1dl turkkilaista jugurttia, tai muuta paksua jugurttia. Purista puolikkaan sitruunan mehu ja kaada se jugurtin sekaan. Lisää ripaus suolaa, pippuria ja pieni loraus agavesiirappia antamaan kastikkeelle makeutta.
Tarjoile lohipyttäri reilun salaattiannoksen kera ja kevyt lounas on valmis.
Tutustu myös muihin pasta, riisi ja perunaruokiin täältä!

IG: @terhi_dreamfi Youtube: Dream Dance & Workout Face: @terhidreamfit Pinterest: DreamFit