Kevyttä ruokaa ajatellessa, olen suuri keittojen ja salaattien ystävä. Keittojen kanssa on helppo leikitellä ja kokeilla uusia raaka-aineita. Tänään päätin kokeilla kana-taco keittoa, ja siitä tulikin oikein hyvää. Meidän jääkaappi jostain syystä pilaa kasvikset hyvin nopeaan, joten monesti käytän nopeuden ja helppouden vuoksi pakastevihanneksia. Kaikenlaiset kaalit kuitenkin säilyvät, joten ne ostan tuoreena, ja samoin tietysti salaattitarvikkeet. Tähän keittoon voisi hyvin käyttää esimerkiksi tuoretta kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia jne. mutta tällä kertaa valmistin keiton Bali Wok vihanneksista. Keitto itsessään on hyvin kevyt, joten sen voi hyvin tarjoilla pähkinöiden tai siemenien kera. Lisäsin joukkoon paahdettuja pähkinöitä 15g, jolloin kokonaisenergiamäärä on 345kcal.
6 annosta (pienehköjä annoksia)
- 150g Munanuudelia
- 450g Bali Wok tai tuoreita kasviksia
- 100g Taco tuorejuusto
- 330g Naturel kanasuikale
- 1,5l Vettä
- 1/2 kanaliemikuutio
- Loraus soijaa ja agavesiirappia
- Mausteita (pippuri / chili, valkosipuli tms)
Ravintoainejakauma:
Hiilihydraatit: 28,4g
Proteiini: 18g
Rasva: 6,8g
Valmistusohje:
- Laita 1,5 litraa vettä kiehumaan ja sekaan 1/2-1 kanaliemikuutio
- Ruskista kanat pannulla, mausta suolalla ja pippurilla
- Lisää kanojen joukkoon pannulle Bali Wok vihannekset ja loraus agavesiirappia (halutessasi muita mausteita, kuten valkosipulia ja chiliä)
- Kypsennä nuudelit lähes kypsisksi ohjeen mukaan (keitin 4min nuudeleita 3min)
- Lisää lähes kypsien nuudelien joukkoon Taco tuorejuusto sekä kana kasvissekoitus
- Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut
- Tarjoile keitto esimerkiksi pähkinöiden kera
Mitä pidit reseptistä? Tutustu kaikkiin keittoresepteihin täältä!

IG: @terhi_dreamfi Youtube: Dream Dance & Workout Face: @terhidreamfit Pinterest: DreamFit