3 x Kasvissosekeitto – Jääkaapin jämät hyötykäyttöön!

mennessä | maalis 15, 2021 | Reseptit, Keitot, salaatit & kasvisruuat | 0 Kommenttia

Jääkö sinulla jääkaapin perälle aina ”ne hiukan nahistuneet vihannekset”? Kasvissosekeitto on mikä parhain vaihtoehto käyttää nämä muutoin hylkylistalle menevät herkut. Kasvissosekeitossa ei ole sääntöä, mitä raaka-aineita siinä tulisi käyttää. Keitot ovat myös täyttävä ateria painonhallinnan kanssa kamppaileville. Muutamia asioita kun huomioi, niin tämä peruskeitto maistuu triplasti maukkaammalta.

Kasvissosekeitto

2 vinkkiä onnistuneeseen keittoon

Kasvissosekeitto on itsessään hyvin kevytenerginen, eli se ei sisällä paljoa kaloreita. Kalori on energian yksikkö, josta ravintomme koostuu; hiilihydraatit ja proteiinit sisältävät 4 kcal grammaa kohden, rasva 9 kcal ja alkoholi 7 kcal. Kasvissosekeittoa voi siis mahtavasti rikastaa seuraavalla tavalla:

  1. Pidä kuiva-ainekaapissa hätävarana kookoskerma, tai jos et pidä sen mausta, jääkaapissa kaura- ja kevytruokakerma. Näillä saat pehmeyttä keittoon ja siltikin annoksen kokonaisenergia pysyy matalana myös painonhallintaa ajatellen.
  2. Lisää proteiininlähde keiton päälle. Pähkinät säilyvät pitkään kaapissa, ja ne toimivat hienosti kasvissosekeiton kanssa. Pähkinät ovat hyvin energiarikkaita, joten niitä kannattaa lisätä keittoon tiedostaen. Myös raejuusto on oiva lisä, varsinkin jos keitossa on potkua!
Punajuurisosekeitto

3 x Herkullinen kasvissosekeitto

Laita jääkaapin jämät hyötykäyttöön ja kokeile rohkeasti uusia reseptejä! Kasvisten osalta on hyvä muistaa, että ns. ohutkuoriset kasvikset jättävät keittoon rakenteita kuorista. Tällaisia ovat mm. tomaatti, maissi ja paprika. Näiden kasvisten kuori ei pehmene keittäessä niin, että soseesta tulisi täysin pehmeä. Suuret tomaatit ovat keittoon paras vaihtoehto.

Punajuurikasvissosekeitto

Tässä hiukan tulisessa keitossa on makua. Reseptistä voi jättää myös chilin pois, mikäli pitää miedommasta mausta.

Lue resepti keittoon täältä!

Isännän tulinen porkkanasoppa

Tämä keittoresepti pääsi isännän kokkailusta kuvaukseen. Keiton valmistus todistetusti sopii myös heille, jotka eivät ole mielestään kokkikolmosia.

Lue resepti keittoon täältä!

Kolmen juuston bataattikeitto

Bataattikeitto on saanut makua aurinkokuivattutomaattituorejuustosta.

Lue resepti keittoon täältä!

IG: @terhi_dreamfi Youtube: Dream Dance & Workout Face: @terhidreamfit Pinterest: DreamFit

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0